fbpx

The show must go on!

Det siste året har vært en kamp for de fleste næringer. I begynnelsen var frykten for en ukjent fiende (koronaviruset) og de uante konsekvensene dominerende. En måtte mobilisere krefter og forberede seg for det ukjente. Det ble innført de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid (Regjeringen mars 2020). Dette krevde umiddelbar omstilling og tilpasning for å møte utfordringene, og for å kunne ivareta en mest mulig normal drift. Uforutsigbarheten har vært til å ta og føle på og noen grupper i samfunnet har blitt truffet hardere enn andre. Hjemme har mange enslige hatt en særlig tøff tid. Sykepleiere og andre helsearbeidere har stått i frontlinje og kjempet en kamp mange av oss andre bare har hørt om via nyhetene. Lærere og andre innen utdanningssektoren har jobbet hardt for å ivareta en mest mulig normal situasjon for barna våre. Fremtiden. Reiseliv, restaurant, kultur og underholdning er andre næringer som har blitt ekstra hardt og direkte rammet av koronasituasjonen. Digitale tjenester klarer ikke i sin helhet erstatte inntrykkene og impulsene nærværet av andre mennesker gir. De perfekte ufullkommenhetene i spill, luktene, publikums reaksjoner, omgivelsene og magien fra en scene er unik.

Et av Winston Churchill sine kjente utsagn under andre verdenskrig da han ble utfordret på et budsjett med økte tilskudd til kunsten skal etter sigende være:          

“How can you propose this at a time of extreme national crisis?” asked one member of Parliament.

Churchill replied, “I do it, sir, to remind us what we are fighting for.”

(http://www.artsintegrity.org/winston-churchills-famous-arts-quote-is-alas-bogus/)

BEIN Engineering sine ingeniører jobber innen flere markedsområder. Det er med glede at vi bistår Nationaltheatret med prosjektstyring i forbindelse med tilrettelegging av Kanonhallen på Løren som et av deres nye spillesteder i perioden hvor hovedhuset rehabiliteres. Den fredede Kanonhallen er et bygg med lang historie fra ulik bruk, og har de siste årene fungert som kulturhus. Opprinnelig ble kanonhallen bygget og brukt av den tyske okkupasjonsmakten under andre verdenskrig som verksted for artilleri. Nationaltheatret planlegger for å huse nærmere 350 publikummere når alt er endelig tilrettelagt.

BEIN Engineering bistår med prosjektstyring og konstruksjonsteknikk.

Det går mot vår og sommer med lengre dager. Myndighetene gir forhåpninger om at starten på slutten av kampen mot koronaviruset er i gang. Historien viser at kamper har vært kjempet før, og kamper skal kjempes igjen. Vi skal også komme oss igjennom denne og ser frem til en mer ønskelig hverdag og med normalt samvær med andre mennesker igjen. Det vi nå kjemper for.        

Legg igjen en kommentar